Prins Mauritsmedaille

8 september 2020: Uitreiking Prins Mauritsmedaille aan de Vereniging Dragers Militaire Dapperheidsonderscheidingen.

 

De Prins Mauritsmedaille is op 6 juli 1935 ingesteld door de KNV Ons Leger. De medaille wordt als draagmedaille toegekend aan personen of organisaties, zowel binnen als buiten de krijgsmacht, die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de krijgsmacht. De Prins Mauritsmedaille is een zelden uitgereikte en prestigieuze waardering, die onder meer werd uitgereikt aan generaal P. van Uhm (2012), aan het Korps Nationale Reserve ( 2016), eind 2018 aan Omroep Max (Jan Slagter) en in september 2020 aan de Vereniging Dragers Militaire Dapperheidsonderscheidingen.

Beschrijving Prins MauritsmedailleĀ 

Het is een verzilverde medaille met een middellijn van 35 millimeter. De voorzijde vertoont hetĀ borstbeeld van Prins Maurits ( 1567 – 1625). De naam van de ontwerper (Jac(ob) Jan) van Goor, 1874 – 1956) is aan de onderzijde van dit borstbeeld te lezen.

Binnen het randschrift is, in een kleiner lettertype, de naam ” MAURITS . PRINS . VAN . ORANJE . GRAAF . VAN . NASSAU” te lezen.

Het randschrift zelf luidt: “STICHTER V.D. NEDERLANDSCHE KRIJGSMACHT”.

De keerzijde vertoont de tekst “VOOR / HET VADERLAND / KONINKLIJKE / NEDERLANDSCHE / VEREENIGING – ONS LEGER – / VOOR LOFFELIJKE DADEN / EN / KRIJGSGESCHIEDKUNDIG / ONDERZOEK”.

De medaille wordt gedragen aan een blauw – wit – oranje – wit – blauw gestreept lint, ter breedte van 35mm.

 

Activiteiten KNV Ons Leger

Regelmatig organiseren wij interessante, gezellige activiteiten en bijeenkomsten.
Nieuwsgierig? Bekijk ons meest recente activiteiten.